2013. február 16., szombat

Sajtkrémes karfiol-sárgarépa krémleves


Gyors és finom leves vasárnapi ebédekhez.
10-15 percnyi munkával elkészíthető és tényleg nagyon finom :)


A sárgarépától nagyon szép színe lett :)


Hozzávalók:


  • egy nagyobb fej karfiol
  • 3 nagyobb darab sárgarépa
  • 1 húsleveskocka
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 10 dkg sajtkrém (Philadelphia)
  • őrölt kömény, kakukkfű
  • só, bors
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

  • A karfiolt rózsáira szedem, megmosom.
  • A répát megpucolom és nagyobb karikákra vágom.
  • Egy közepes lábost megtöltök vízzel, beledobom a húsleveskockát és a zöldségeket, majd megfőzöm őket.
  • Amikor kész, botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom, ízlés szerint adok hozzá kb 1 fél tk őrölt köményt és kakukkfüvet, valamint mehet hozzá a tejszín és a sajtkrém is.
  • Ha van otthon, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, én ezt véletlen kifelejtettem most :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.