2013. február 18., hétfő


Nagyon egyszerű, gyors desszert, emellett őrülten finom is J
Szerintem.



Hozzávalók:
(4 pohárhoz)

A habcsókhoz:
2 tojásfehérje
125 g porcukor
1 tk kukoricakeményítő
1 tk citromlé
½ tk vanília kivonat

400 g friss/fagyasztott eper
3-4 dl habtejszín



Elkészítése:


Először is el kell készíteni a habcsókot.  A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd szép lassan hozzáadjuk evőkanalanként a porcukrot is. Addig verjük, míg kemény, fényes habot nem kapunk. A legvégére egy kanál porcukrot meghagyunk, azt összekeverjük a kukoricakeményítővel és a vanília kivonattal. Majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a habba ezt is, de úgy hogy össze ne törjük a habot!
Egy tepsibe sütőpapírt teszek és vagy egy téglalap formában (kb. 1 cm magasan) elkenjük, vagy ha van kedv hozzá kreatívkodni is lehet és szépen formákat nyomni. Én az utóbbit választottam.
110 fokos sütőben fél órát sütöttem őket. Akár előre is el lehet ezt készíteni, mert napokig tökéletesen fém dobozban eláll.
Utána veszek négy poharat, alulra dobálok mindegyikbe epret, majd rá összetört habcsókot, majd rá keménnyé vert tejszínhabot és addig pakolom a rétegeket egymásra amíg el nem fogynak a hozzávalók, vagyis míg tele nem lesznek a poharakJ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.