2013. február 12., kedd

Citromos pulykafasírt


Egyszerű vacsorának való ötlet. Nincs benne semmi extra, a citromhéj kicsit feldobja a hagyományos fasírt ízt. Ehetjük salátával, de akár sült burgonyával is, kinek hogy tetszik.
Mi elsőre salátával fogyasztottuk, utána a maradékot a lányokkal frissen sült kenyérrel.


Finomabb a kinézeténél :)



Hozzávalók:


  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika, én a színe miatt pirosat használtam
  • 1 tojás
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 fej vöröshagyma
  • só és friss bors
  • petrezselyem/snidling

Elkészítése:

  • Az aprítógépbe beledobálom a fokhagymát, kaliforniai paprikát, vöröshagymát, petrezselymet/snidlinget, összeaprítom őket pépesre.
  • Hozzákeverem a húshoz a pépet, és közben hozzáadom a tojást, citromhéjat, sót, borsot is.
  • Egy tetszés szerinti sütőformát kibélelek sütőpapírral és mehet bele a fasírt.
  • A sütőt kb. 175-180 fokosra melegítettem és abban sütöttem kb. fél órát, de ez sütőtől függ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.