2013. február 15., péntek

Barackos Túrótorta


A Valentin-napi desszertünk volt idén a barackos túrótorta.
Valami gyorsat, egyszerűt,finomat szerettem volna, amihez hozzávalókat az ember a kis közértben is megkaphat :)
Sajnos nem volt elég ideje állni a tortának, így mikor levettem a csatos formát róla akkor egy kicsit elformátlanodott, de az íze nagyon finom volt...a kinézete meg...hát határeset :)

Felülnézetből még egész csinos :)
Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:


  • egy csomag (180 g) teljes kiőrlésű csokis győri édes keksz
  • 90 g teavaj

A túrós részhez:

  • 500 g túró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom héja és a felének a leve
  • 50 g cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 4 g zselatin
  • 1 doboz barack konzerv

Elkészítése:

  • A kekszet összeaprítom  Én egész finomra szoktam aprítógéppel, de az is jó ha egy zacskóba teszed és húsklopfolóval összetöröd.
  • A vajat mikróban felolvasztom, majd a kettőt összekeverem és egy kis méretű tortaformába belenyomkodom az egészet.
  • A konzervben található barack nagy részét felvágom apró kockákra, pár fél barackot elteszek későbbre, a díszítéshez.
  • A habtejszínt elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és addig főzöm, míg az fel nem olvad benne. 
  • Utána hozzá keverem a túrót, cukrot, vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, felkockázott barackot.
  • Ezt a túrós masszát rásimítom a kekszes alapra és már mehet is a torta a hűtőbe pár órára. (Két óra nem elég :))
  • Amikor jól lehűlt és kellően megkeményedett a túró és a keksz alap is, lecsatolom róla a formát és feldíszítem a tetejét.
Háttérben a csodaszép tulipánom :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.