2013. február 7., csütörtök

Murg Makhani


Egy nagyon híres és  finom húsos indiai fogás, más néven: Butter Chichken. A világ minden pontján készítik.
Nem szabad megijedni a fűszerektől, egyáltalán nem túl fűszeres vagy csípős étel, a legtöbb ember szereti :)




Hozzávalók:

Csirkéhez:

1 kg csirkemell
olaj
Kb. fél liter joghurt 
4-5 cm-es friss gyömbér darabka
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk chili

1 tk garam masala
1/2 ek őrölt koriander
1/2 ek őrölt római kömény
2-3 ek lime lé



Szószhoz:

10 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma

Kb. fél liter paradicsomszósz
Kb. fél liter főzőtejszín
1 tk pirospaprika

só, friss bors


Elkészítése:

A csirkét apró kockákra vágom.
Elkészítem a pácot: A joghurtot ha sima lecsepegtetem, ha görög joghurt akkor szerintem elég sűrű, azt nem kell lecsöpögtetni. 
Hozzákeverem a reszelt fokhagymát, gyömbért, lime levet és a fűszereket.
A pácot összekeverem a husival és 1-2 órára hűtőbe teszem. Vagy akár egy nappal előre is el lehet ezt készíteni és akkor egy teljes éjszakát pihenhet a husi a pácban.
Az idő letelte után a csirkét egy kis forró olajon megsütöm.
Közben a szószt is elkészítem: Kicsit megsütöm a reszelt fokhagymát, gyömbért és utána ráöntöm a paradicsomszószt, hozzáadom a hideg vajat és a pirospaprikát.
Ha felolvadt a vaj mehetnek bele a fűszerek és a tejszín. Összekeverem és egy-két percig még főzöm, de utána gyorsan le kell húzni a tűzről, mert kicsapódhat a vaj.
Összeforgatom a csirkét a szósszal és rizzsel tálalom.

A főzőtejszínt lehet helyettesíteni kókusztejjel, úgy talán még finomabb :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.