2010. március 9., kedd

Spenótvelouté kecskesajtos galuskával



Spenótvelouté kecskesajtos galuskával

Névnapomra kaptam meg barátnőmtől Gordon Ramsay új könyvét. Rögtön felcsaptam e neves alkalom előtt, hogy akkor eljött az idő, hogy ebből válasszak valamit:)
Mivel a piacon mostanában már láttam friss spenótot, ezért rögtön ezen akadt meg a szemem és milyen jól döntöttem! Nagyon finom volt:)

Hozzávalók:

400 g friss spenót
1 közepes burgonya (kb. 200 g)
2 ek olíva olaj
csipetnyi szerecsendió
150 ml magas zsírtartalmú tejszín
10 dkg puha kecskesajt
40 g mascarpone
friss metélőhagyma

A burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre felvágjuk.
Egy serpenyőbe olajt hevítünk és rádobjuk a felszeletelt burgonyát, kb. 5 perc alatt puhára szotírozzuk.
A spenótot egyesével átválogatjuk, a vastagabb szár részt levagdossuk, és legalább kétszer alaposan átmossuk a leveleket. Rádobjuk a burgonyára és megfonnyasztjuk őket.
Felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, csipetnyi szerencsendióval ízesítjük.
Kevergetés mellett felforraljuk. Félig lefedjük, és gyöngyöztetve főzzük legalább negyed óráig.
Közben a galuskát megcsinálhatjuk. A kecskesajtot egy tálba teszem, hozzáadom a mascarponét, a frissen vágott metélőhagymát és ízlés szerint sőt és borsot.
A levest botmixerrel sima állagúra mixeljük, finom szitán át visszaszűrjük a lábasba.
Belekeverjük a tejszínt, és lassan felforraljuk. Ellenőrizzük az ízesítést és egy-két percig gyöngyöztetjük.

A levest meleg levesestányérba merjük. A kecskesajtos keverékből galuskát romázunk, a levesbe tesszük, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.