2010. március 10., szerda

Parmezános karfiol krémleves



Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a tavasz várat magára. A hideg miatt itthon egyik levest a másik éri, egyre másra levest főzök, csak a hosszú tél lehet az oka, mert amúgy nem vagyok ennyire oda értük. Vagy csak öregszem?:)

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 burgonya
1 nagy hagyma
olíva olaj
só, bors
7 dl húsleves
5 dl tej
parmezán

Elkészítése:

1. Megpucolom a hagymát és kicsire vágom. Olajat hevítek és üvegesre pirítom rajta.
2. Közben gyorsan megmosom és rózsáira szedem a karfiolt, valamint megpucolom a burgonyát és kockára vágom.
3. Ha a hagyma kész, rádobom a karfiolt és a burgonyát. Felöntöm a húslével és a tejjel.
4. Felforralom és utána alacsony lángon főzöm tovább, míg meg nem puhul a burgonya és a karfiol.
5. Ha kész, botmixerrel pépesítem. Tálaláskor a levesre egy kis reszelt parmezánt szórok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.