2010. március 9., kedd

Narancsos kacsamell saláta


Narancsos kacsamell saláta

Egyszer egy étteremben ettem egy nagyon finom gyümölcsös kacsamell salátát. Különböző gyümölcsökkel is finom volt, de nekem azóta is nagy kedvenc a kacsamell naranccsal. Ezen az alapötleten indultam el.

Hozzávalók a kacsához:

1 kacsamell
pár kanál narancslekvár
friss gyömbér
só, frissen őrölt bors
szójaszósz




A narancslekvárt összekeverem ízlés szerint szójaszósszal (4 kanál narancslekvárhoz mondjuk egy kanál szójaszósz), friss reszelt gyömbérrel, sóval, borssal.

A kacsamellet megmosom, a bőrét beirdalom, sózom, borsozom.

Teflon serpenyőben sütöm a kacsa mindkét oldalát 2-2 percet.
Kiemelem onnan, átteszem bőrével lefelé egy jénai tálba, alá öntök egy kicsit a lesült zsírjából, a tetejét pedig megkenem a narancsos mázzal.

A sütőt előmelegítem 220 fokra, ha elég meleg, beleteszem a kacsamellet és kb. 15 percig sütöm fólia alatt(az utolsó 5 percben leveszem róla a fóliát), így mikor kiveszem a kacsamellünk rosé lesz.

Saláta hozzávalói:

1 fej jégsaláta
1 nagyobb répa
1 édeskömény
1 nagyobb vagy 2 kisebb narancs

A jégsalátát felvágom, a répát megpucolom és a nagylyukú reszelőn lereszelem. Az édeskeményt felvágom, a narancsot pedig apró kockára vágom. Összekeverem a salátát és meglocsolom egy kis olíva olajjal és egy narancs levével.

Könnyen elkészíthető, könnyű, finom vacsora lett belőle:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.