2010. március 9., kedd

Habcsók



Mindenki járt már úgy, hogy valamilyen étel elkészítése során elég sok felesleges tojásfehérje maradt meg. Legutóbb úgy döntöttem, nem dobom ki, így Habcsókot csináltam belőle, finom lett:) és fém dobozban egészen sokáig eltárolható.

Hozzávalók

ahány tojásfehérje annyiszor 5 dkg cukor
csipet só
egy csepp ecet

A tojásfehérjét a cukorral, sóval, ecettel kemény habbá verem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom őket szép kis kupacokban, én habzsák segítségével tettem.
Előmelegített, légkeveréses 100 fokos sütőbe rakom őket 45-50 perc alatt. Ha lejár a 45-50 perc, csak simán kinyitom a sütőajtót, hogy kiszáradhassanak a habcsókok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.