Mindenki járt már úgy, hogy valamilyen étel elkészítése során elég sok felesleges tojásfehérje maradt meg. Legutóbb úgy döntöttem, nem dobom ki, így Habcsókot csináltam belőle, finom lett:) és fém dobozban egészen sokáig eltárolható.
Hozzávalók
ahány tojásfehérje annyiszor 5 dkg cukor
csipet só
egy csepp ecet
A tojásfehérjét a cukorral, sóval, ecettel kemény habbá verem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom őket szép kis kupacokban, én habzsák segítségével tettem.
Előmelegített, légkeveréses 100 fokos sütőbe rakom őket 45-50 perc alatt. Ha lejár a 45-50 perc, csak simán kinyitom a sütőajtót, hogy kiszáradhassanak a habcsókok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.