2009. november 18., szerda

Viki tejszínes karfiollevese




Tejszínes karfiolleves


Hozzávalók 4 személyre:

500gr karfiol
Só, 2evőkanál vaj
1teáskanál liszt
2,5 dl húsleves
2,5 dl tej
2,5dl tejszín
50 gr vöröshagyma
Őrölt szerecsendió
Fehérbors
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem



Karfiolt részekre szedjük a rózsáit levágjuk, kivágjuk a torzsa középső keményrészét a maradékot apróra vágjuk.
2 l vizet 2 teáskanál sóval felforralunk a rózsákat rövidebb ideig a torzsát hosszabb ideig forraljuk benne. Hidegvízzel leöblítjük.
A vajat a leveses fazékban felolvasztjuk, összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a húslevest (nekem valahogy soha nincs otthon húsleveslém…egy fél húsleves kockát szoktam forró vízbe dobni) a tejet és 10 percig alacsony hőfokon főzzük..
A torzsadarabokat és a karfiolrózsák egy részét, a kockára vágott vöröshagymát mixerben lepürésítem (én ezt a műveletet turmixgépben végzem ezért vagy a tejszínt vagy egy kis húsleveslét öntök hozzá), de úgy, hogy maradjon még a levesbe karfiolrózsa.
Majd a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. Felforraljuk, ízesítjük majd a karfiolrózsákat felforraljuk benne. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.