2009. november 14., szombat

Péntek 13.

A partyn túl...



Ahányszor vacsora vendégeket várok, annyiszor számolom el magam... Ritkán fordul elő, hogy időben kész lennék, szerencse, hogy a meghívottak mindig a barátaim és elég toleránsak :)
DE! Most pénteken ez másképp volt, bár igaz ami igaz, volt egy nagy segítségem:)

href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnsCVWYRWCJE8V8vgQAdWns_G9tIzImodzRIIt4rkj-xzxm8tXwgwH34C4icMiPYUjfaweU9upsgWfeQ_-tZm1oYCKsuac0HVTEuEVuaKCm4Zf9hwojVdn9qceFvJMerj-U2mnIO4zwO8/s1600-h/P1020361.jpg">



Szóval most az egyszer időben elkészültünk, mire a másik két lány megérkezett, kész volt az étel, behűtve az ital. Nagy szó ám ez:)
Blogolásom szempontjából viszont sajnos sok újdonság nem készült. Mikor vendégek érkeznek, jobban szeretek olyan ételeket készíteni amelyeket már korábban kipróbáltam.
Így lett most az előétel a születésnapi előételem. És desszert a már korábban megsütött túrótortám kicsiny válozatban.
A recept ugyanaz, csupán kicsi szilikon formákban sütöttem meg a túrútortát, majd mikor kellőképpen lehült pár óra alatt, kifordítottam őket a tányérokra.
Öntetnek egy doboz málnát leturmixoltam, mézzel édesítettem és tejszínnel higítottam. Mindenki szerint nagyon finom lett:)




A főétel viszont részben újdonság volt.
A husi paradicsomos-zsályás pulykamell volt, a köret burgonyatorta és párolt répa.






Az alapvető recept Macikonyhájából van, nála olvastam a paradicsom-zsálya párosítást.

Kb. másfél kg pulykamell szeletekre vágva
10 dkg morzsolódó sajt (pl. cottage cheese)
friss zsálya
paradicsom
só, bors
pár szelet vékony bacon

Két szem koktélparadicsomot, friss zsályát, a sajtot, sót és borsot összeturmixolok. Ez lesz a töltelék. A pulykamell szeleteket sózom, borsozom és és a közepébe teszek egy kevés tölteléket. A húst felgöngyölöm és betekerem egy szelet bacon-nel.
Letakarva kb 25-30 percig sütöm 200 fokos sütőben. Később leveszem a tetejét és pirosra sütöm a husit még további 10-15 perc alatt.

Köret... a vízgőzben párolt répa elkészítését valószínűleg mindenki ismeri:)
A burgonyatorta talán egy fokkal már érdekesebb:)

Attól függően hány személyre készítjük ezt a köretet, pucolunk krumplit.
A burgonyát nagyon vékonyra kell felszeletelni. Személyenként kb két tojássárgája és 3 evőkanál tejszínt összekeverünk, hozzáadunk némi szerencsendiót, sót, borsot.
Kivajazunk egy sütőedényt, az aljába szeletelt burgonyát helyezünk, ráöntünk némi kikevert tojássárgájás-tejszínes szósz, majd ismét burgonya jön. A burgonyát és a szószt addig rétegeljük míg el nem fogy.
Lefedjük a tálat és 200 fokos sütőbe tesszük kb 20-30 percre.

Természetesen a vacsorához némi zene és bor is járt mindenkinek:)
Sajnos csak az egyik üveg bort sikerült lekapnom, de az ugyis az egyik kedvencünk.
Íme:)



Köszönöm a részvételt a jelenlévőknek és legközelebb a karácsonyi vacsora keretében találkozunk:)
Ne felejtsétek, kötelező a piros szín viselése valami plusz karácsonyi ruhadarabbal:D

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.