2009. november 4., szerda

25. születésnap

25. születésnap

Úgy látszik a régi fotók közt keresgélve megint csak az előételig jutok.
Ez egy nagyon finom vega előétel, legalábbis nekem nagyon ízlett.
Nem én csináltam(ez a legjobb benne), hanem születésnapi meglepetésvacsora keretében kóstoltam :)
Ilyen a szerelem …így fogadja az embert a születésnapja estéjén otthon:)





És ezt adja előételnek:





Hozzávalók:

padlizsán
fokhagyma
só, bors
paradicsom
füstölt sajt
bazsalikom

A padlizsánt hosszában szeleteljük fel, nem kellenek túl vastag szeletek, de nagyon vékony se legyen, mert akkor elszakad amikor fel kell tekerni. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk őket.
A szeleteket vagy egy serpenyőben alacsony lángon vagy sütőben 200 fokon elkezdjük sütni. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg, csak megpuhuljon.
Rakhatunk olíva olajat a serpenyőbe, de vigyázni kel, mert a padlizsán könnyen beszívja.
A fokhagymát felszeleteljük, egy pici olajon megpirítjuk, majd megvárjuk míg kihűl.
A padlizsánszeleteket lefektetjük, a közepére rakunk egy szelet paradicsomot, arra jöhet egy vékony szelet füstölt sajt, fokhagyma és bazsalikom.
A padlizsán széleit ráhajtjuk és az egészet megtűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. A sütőben grillezve 180 fokon kb 5-10 perc alatt megolvad a sajt, ennyi a paradicsomnak is elég.

És a születésnapi tortám:)
Ez nem saját készítés, de attól még naaagyon finom:)



/Auguszt Cukrászda: Spanyol madulatorta/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.