2009. november 4., szerda

Kapros juhtúrós csirketekercs






Kapros juhtúrós csirketekercs

2 egész csirkemell
15 dkg juhtúró
egy nagy evőkanál tejföl
egy gerezd fokhagyma
egy kevés reszelt sajt
száraz fehérbor
só, bors
kapor ízlés szerint


A csirkemelleket elfelezem és a kisebbik részt levágom róluk. A fél melleket vastagabbik felüknél bevágom, kinyitom, hogy egy széles szeletet kapjunk, ezeket megsózom, borsozom.
A juhtúrót a tejföllel, reszelt sajttal, felaprított fokhagymával és kaporral összekeverem sűrű masszává. A masszából golyókat formázok.
Minden hússzeletre teszek egy golyót, feltekerem, két végüknél fogpiszkálóval megtűzöm. A tekercset egy szelet bacon-nel körbetekerem. Egy tepsibe beledarabolok egy kis vajat (vagy olivaolajat öntök a tál aljába), ráteszem a tekercseket és sütni kezdem. Amikor már fehéredni kezdenek a tekercsek, aláöntök némi száraz fehérbort és még 35 percig sütöm. A vége felé leveszem a tepsi tetejét, hogy a bacon ropogósra süljön a husin, mert nálunk így szeretik a fogyasztók:)
A sütőt kb 180 fokon működtetem.
Sült padlizsánnal és cukkinis-paradicsomos-parmezános bulgurral tálalom.

Sült padlizsán:

A meleg sütőbe a csirketekercsek mellé kb 1,5 cm vastagra karikázott, megsózott, megborsozott padlizsánszeleteket teszek. Kb 20-25 perc alatt puhára sütöm, közben egyszer megfordítom a karikákat.

Cukkinis-parmezános-paradicsomos bulgur:

2 dl bulgur
1 cukkini
kb 10 szem koktélparadicsom
1 citrom
petrezselyem
parmezán

A bulgurt 2,5-szeres mennyiségű sós vízben gyorsan megfőzöm. A cukkinit lereszelem és a kész bulgurhoz adom. A koktélparadicsomokat negyedelem és az apróra vágott petrezselyemmel együtt a bulgurhoz adom. A citrom héját is belereszelem valamint egy kis levet is adok hozzá.
Végül egy kis parmezánt keverek hozzá és kész is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.