2009. november 18., szerda

Egy recept Vikcsitől :)

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
2-3 szem krumpli
2 db sárgarépa
(Én szoktam tenni bele más zöldségeket is a képen látható levesbe tettem:
Fél karfiol
Negyed karalábé
1 db fehérrépa
Ha van otthon akkor negyed zeller)
2 +1 evőkanál vaj
7,5 dl tyúkhúsleves
2,5 dl tejszín
Só, fehér bors
2 szelet fehér kenyér vagy zsömle

Meghámozzuk a zöldségeket vékonyra vágjuk őket. 2 evőkanál vajon üvegesre pároljuk, és a levesben megfőzzük (én itt szintén húsleves kockát használok)
A levest átszűrjük, a zöldséget lepürésítjük. A levessel felforraljuk.
Tejszínt a levesbe keverjük, sóval borssal ízlés szerint curryvel ízesítjük.
A kenyeret kis kockára vágjuk, 1 evőkanál vajon ropogósra pirítjuk, és tálalás előtt a levesre szórjuk. Ha nincs időm akkor pirítósütőbe teszem a kenyér szeleteket és azt kockázom a levesbe.


Zöldségeskrém leves pirított kenyérrel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.