2009. november 17., kedd

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombócok

Azon gondolkodtam, hogy milyen sokat segítene ha esetleg nem csak főzni tudnék hanem fényképezni is ... :) dehát ne legyünk elégedtlenek, legalább az egyik megy:)
Paradicsomos húsgombócot akár csukott szemmel is tudok csinálni, de ezt a nem túl jó képet nagyon nehezen hoztam haza :)





Nincs mindig elég időm, ilyenkor megtörténhet az is, hogy az egy kiló darált marhahúst egybe fagyasztom le, ezért mikor előkerül a fagyasztóból egy hétre elég kaját főzök:)
De kettővel osztom a hozzávalókat és inkább úgy osztom meg a nagyérdeművel.

Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek worchester szósz
oregánó, só
olivaolaj
1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
5 dl paradicsomszósz
3 dl húsleves
4 ek zsemlemorzsa

Először az egyik vöröshagymát, majd két gerezd fokhagymát fölaprítom, majd kevés olivaolajon megsütögetem.
Felengedem a paradicsomszósszal és húslevessel, kicsit megsózom, aki szereti kicsit meg is cukrozhatja. A felkockázott hámozott paradicsomot is hozzáadom, majd kicsit főzöm őket.

A másik vöröshagymát, a maradék két gerezd fokhagymával, oregánóval, zsemlemorzsával, worchester szósszal, sóval és a hússal összedolgozom. Pici golyókat formázok a masszából és egy serpenyőben forró olajban kisütöm őket.

Ha a gombócok készen vannak, besegítem őket a paradicsomszószba. Spagetti tésztát főzök ki és már tálalok is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.