2009. november 8., vasárnap

Tejcsokoládés málnatorta




Tejcsokoládés málnatorta

Ezt a receptet Dolce Vita oldalán fedeztem fel nyáron. Nagyon egyszerű és nagyon finom!:)
Kisebb tortaformában sütöttem, hogy magasabb legyen a torta (bár így fejből sajnos nem tudom ez hány cm-t jelent:))

Hozzávalók:

15 dkg teljeskiőrlésű keksz (Hobbits)
8 dkg vaj
50 dkg mascarpone
10 dkg tejcsokoládé
2 tálca málna
cukor ízlés szerint

1. Ledarálom a kekszet, a 8 dkg felolvasztott vajjal elkeverem, belelapogatom a tortaformába és hűtőbe teszem, amíg készül a krém.

2. A mascarponét cukorral elkeverem. Vízgőz felett felolvasztom a tejcsokoládét és a mascarponéhoz keverem.

3. Másfél doboznyi málnát a kekszes tortaalapra ültetek.

4. Ráteszem a csokoládés, mascarponés krémet és egy éjszakára hűtőbe teszem.

5. Díszíteni lehet simán a maradék málnával, én tejszínnel is megkentem a tortát:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.