2013. július 24., szerda

Kolbászos spagetti "River Cottage" után szabadon :)


Nagyon szeretném ezt az ételt az eredeti recept alapján is elkészíteni egyszer, de egyenlőre csak a magyarosított verzió jutott nekünk :)
A River Cottage minden napra című könyvben Chorizo Carbonara néven szerepel, a változtatásom leginkább abból állt, hogy nem volt itthon (természetesen:)) chorizo, csak gyulai kolbász.
Persze nem ugyanaz, sőt...de gondoltam azért így is finom lehet. Az is volt!




Hozzávalók két adaghoz:

150 g spagetti (én teljes kiőrlésűt használtam)
1 ek. kókuszzsír
150-175 g kolbász apró kockákra vágva (eredetileg mexikói chorizo elmorzsolva)
2 nagy tojás sárgája
100 ml habtejszín
tengeri só és frissen őrölt bors
pár szál friss kakukkfű (ez nincs az eredeti receptben, mivel a chorizo elég fűszeres már önmagában is, a gyulai kolbász szerintem elvisel egy kis fűszert maga mellett:))


Elkészítése:

A kókuszzsíron megsütöm pár perc alatt a kockára vágott kolbászt.
Közben forró vízben megfőzöm a spagetti tésztát és mellette összekeverem a tojássárgákat a habtejszínnel és némi sóval, borssal, friss kakukkfűvel.
A tészta ha kész, leszűröm és visszaöntöm a lábosba. Hozzáadom a sült kolbászt és hozzáöntöm a tojásos-tejszínes keveréket. A tészta hőjétől megfő ez a keverék és bevonja vele a spagettit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.