2012. november 1., csütörtök

Kakukkfüves sült csirkeleves görögjoghurttal


Ezt a levest is egy Good Food magazinban láttam meg először, bár én kicsit másképp csinálom, más arányokat használva.
Nagyon egyszerű leves és emellett nagyon finom is :)




Hozzávalók:


  • 30 dkg csirkemell
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • pár ág friss kakukkfű
  • 2,5 l szárnyas alaplé
  • 300 g mirelit zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz görög joghurt

Elkészítése:

  • Felvágom a hagymákat apró kockákra.
  • Forró olajon elkezdem megdinsztelni őket.
  • Közben gyorsan felvágom a sárgarépákat is és apróra vágom a kakukkfüvet  majd ezek is mehetnek a hagyma után.
  • Kicsit összesütöm őket, majd felöntöm az alaplével.
  • 10 percig főzöm őket, majd utána a felét botmixerrel lemixelem, hogy kicsit sűrűbb legyen a leves.
  • Eközben a csirkét is felkockázom apróra, majd külön megsütöm.
  • Mikor a leves fele már le lett mixelve, hozzáadom a zöldborsót és a csirkét, pár percig főzöm őket, míg a borsó is megpuhul.
  • Utána hozzáadom a fokhagymát lereszelve és a görög joghurtot.
  • S már kész is a leves!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.