2011. november 30., szerda

Krémes bableves fokhagymával és füstölt libamellel



Andor névnapot ünnepeltünk a hétvégén, kicsit előrébb hozva az eredeti dátumot.
A menüt már jó előre kitaláltam, mivel nálunk van egy olyan hagyomány a kis családunkban, hogy Andor napon libát eszünk. Tulajdonképpen a Márton napot kombináltuk át Andor napra:)
Nálunk aki Andor napra libát nem eszik, egész évben éhezik mondás járja! ;)

Meglepetésképpen megkértem egyik kedves ismerősömet, hogy csináljon egy menü kártyát eme nagy napra, ez úton is köszönöm Sári!:)
Így nézett ki:



Hozzávalók:
Libazsír
Fehérbab
Fokhagyma
Húsleves alaplé
Só, bors, szerecsendió
Tejszín
Friss kakukkfű
Kecskesajt



Elkészítése:
1.A babot egy éjszakára beáztatjuk.
2.Egy lábosba teszünk egy kis libazsírt, rádobjuk a megpucolt fokhagymát és megsütjük (lefedve!). Ez kb. 4-6 perc.
3.Ha megsült, ráöntjük a babot.
4.Mehet rá a húsleves.
5.Hozzádobunk kakukkfüvet, egyet forralunk rajtam, majd takarék lángra vesszük és addig főzzük míg a bab meg nem puhul.
6.Csak a végén szabad sózni, mert attól nehezebben puhul meg a bab.
7.Ha megfőtt kihalásszuk a kakukkfüvet.
8.Mehet a leves a turmixgépbe, ahol krémesre pürésítjük, hozzáadunk egy kis tejszínt, szerecsendiót, kecskesajtot.
9.Tálalásnál libamell szeleteket fektetünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.