2011. november 25., péntek

Gesztenyés Lúdláb Torta Csoki forgáccsal

Pár napig keresgéltünk a neten, néztük melyik torta az ami mindenkinek ízlik és emellett karácsonyi hangulatú. Nekem elsőre a gesztenye ugrott be, de Viki nem szereti a gesztenyét. Másik ötlet a csokoládé torta volt, azt meg én nem szeretem különösebben.
Majd Megi ráakadt Rita Konyhája oldalán (http://www.ritakonyhaja.hu/) erre a receptre. Van benne ugyan gesztenye, de azért nem az a domináns íz és a csokoládé is elviselhető mennyiségű benne:)
Kipróbáltuk, jól működött, szerettük!:)






Hozzávalók:
(a legkisebb torta formához kb)

Tésztához:
két tojás
2 ek nád cukor
1 ek graham liszt
1 ek kakópor
4 dkg vaj
1 mk sütőpor

Krémhez:
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl hab tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás puding por
20 dkg gesztenye massza
1 ek nád cukor
2-3 ek rumos meggy lé
20-30 szem rumos meggy

Elkészítése:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat.
A tojás fehérjéket a cukorral együtt verjük habbá.
A sárgákat keverjük ki puha vajjal, majd keverjük hozzá a száraz alapanyagokat.
Végül a tojáshabot két részletben keverjük a lisztes masszába.
Sütő papírral bélelt formában, 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt süssük meg a torta lapot.
Ha elkészült, hűtsük le, majd tegyük vissza a kapcsos torta formába.

A krémhez olvasszuk meg a csokoládét víz gőz felett 50 ml tejszínnel együtt.
A többi hozzávalót tegyük egy jó nagy keverő tálba.
Először a gesztenye masszát nyomkodjuk szét benne.
Amikor felolvadt a csokoládé, adjuk a többi alapanyaghoz, majd egy gépi habverővel addig verjük, míg sűrű krémmé össze nem áll a massza.



Elővesszük az elkészült piskótát és ráöntjük az elkészült krémet, majd nyomkodjuk bele a meggy szemeket.
Kicsit rázzuk bele a krémet, simítsuk el és hűtsük le.
Ha kellő ideig hagytuk hűlni, egy kés segítségével válasszuk le a kapcsos részt a tortáról és jöhet is a csoki forgács.





Csokáládé forgács:
Ugyanúgy víz gőz felett megolvasztunk némi étcsokoládét és mikor már folyékony, vékonyan egy tepsi, vagy fém tálca felfordított aljára kenjünk. Adunk neki egy kis időt míg megdermed, majd késsel forgácsokat készítünk belőle.
A kés élét kis szögben kell a felülethez nyomni, így a csoki réteg alá vágva, a csokoládé felpöndörödik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.