2011. november 24., csütörtök

Karácsonyi elősütés a lányokkal

Közeledik a karácsony. Sőt én már vissza is számolok.
29 nap van december 24-ig...

Kitaláltuk pár barátnővel közösen(Jó, hát lehet én találtam ki és csak kényszerítettem a többieket...:)), hogy csinálunk egy-két próbasütést, ahol kipróbálunk egy-egy szimpatikusnak tűnő desszert recpetet.
Az első ilyen estén már túl is vagyunk, az eredmény egy bonbon és egy torta lett.
Kókuszos - Mascarponés Bonbon
Az ötlet a Csak a Puffin (
http://www.csakapuffin.hu/) oldaláról jött, ahol megláttam ezt a bonbont és ezt a könyvet:



A könyv nagyszerű, és ahogy már Csak a Puffin is írta, tele van jobbnál jobb bonbonok, dzsemek, zselék, krémek receptjeivel. Könnyű receptek, amelyek semmi extra hozzávalót, semmi extra szakértelmet nem igényelnek.

Jess McCloskey: Finomságok ajándékba
Aréna2000 Kiadó
(én most kedvezményesen a Bookline.hu oldalán vásároltam meg)


Hozzávalók :

(kb. 45-60 db-hoz)


Kókuszos tésztához:
75 g szobahőmérsékletű vaj
65 g cukor
1 tojás
1 tk vaníliaaroma
120 ml tej
175 g liszt
csipet só
3/4 cs sütőpor
65 g kókuszreszelék


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát.

Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki.

Ha szilikon, akkor nincs tennivalónk.

2. A szobahőmérsékletű vajat jól kikeverjük a cukorral, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a tejet és minden egyéb hozzávalót és jól elkeverjük.

3. A masszát a tortaformába egyengetjük és sütőbe toljuk.

Kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük a végén, hogy megsült-e. Ha kész, félretesszük, míg teljesen kihűl. (Mivel az időjárás kiváló erre, mi az erkélyen hűtöttük a tésztát:))


Addig elkészítjük a krémsajtos keveréket.



Krémsajtos keverék:
200 g szobahőmérsékletű vaj

500 g mascarpone

200 g porcukor

1,5 tk vaníliaaroma

A 4 hozzávalót alaposan elkeverjük.

Ha teljesen kihűlt a kókuszos sütemény, apró darabokra tépkedjük, ujjainkkal szétmorzsáljuk és hozzákeverjük a mascarponés keverékhez.

Jól elkeverjük és hűtőbe rakjuk egy fél órára. (Vagy az erkélyre, ugyebár:)

Ha lehűlt, elővesszük és kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.


Egy tányérra rakjuk őket és mehet vissza az erkélyre/hűtőbe.


Ha már jól megdermedtek a gombócok, akkor jön a csokibevonás.


Ehhez a mennyiséghez 30 dkg étcsoki legalább kell.


Kis lábasba vizet öntünk és egy másik fém tálat ráteszünk, én a gőzfürdős olvasztásra esküszöm:)


Beletördeljük az étcsokit és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.


Elővesszük a gombócokat, villára szúrjuk, vagy kiskanálba ültetjük és belemártjuk a csokiba, majd lehetőleg rácsra ültetjük őket.




készülnek a gombócok...

micsoda kupi:)
Jó, hát nem egy éles kép, de valahogy be kellett tudnunk bizonyítani, hogy Zsuzsa is odaért:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.