2010. július 13., kedd

Tiramisu pohárkában




Talán a tiramisu volt az első desszert amit elkészítettem, mikor rákaptam a konyhában tevékenykedésre:)
Aztán ez volt az az édesség, amit először elkészítettem a legjobb barátnőmmel, barátságunk hajnalán:)
...és így viszonylag sok emlék is fűzödik hozzá.

Stahl Judit receptje alapján csinálom évek óta, azóta se találtam ennél jobb receptet.

Hozzávalók:

250g mascarpone
2 ek sűrített tej
2 tojás

fekete kávé
tiramisu krémlikőr
1 doboz babapiskóta (én Mannert használok mindig)
kakaó

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.
A sárgájához hozzáadom a sűrített tejet és a mascarponét.
A fehérjét felverjük, utána a sárgáját és a többit.
Először a fehérjehab 1/3-át gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponés masszához.
Aztán a maradék 2/3-át szép lassan keverem hozzá,úgy hogy ne tőrjem össze.
A kávét elkeverjók a krémlikőrrel és a babapiskótákat egyesével megfürdetjük benne.

A tál/pohár aljára halmozom a kávés babapiskótákat, arra rá megy egy adag krém, arra rá ismég egy adag babapiskóta, majd krém, piskóta és egy nagyon kis krém, erre mehet a kakaópor.
Kész a tiramisu, mehet a hűtőbe, egy éjszaka alatt összeérnek az ízek, de már hamarabb is fogyasztható:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.