2010. július 12., hétfő

Cézár saláta

Csajos estét tartottunk és azon gondolkodtunk, hogy mit is kéne készíteni...aztán a nagy melegre való tekintettel a cézár saláta lett a győztes:)
Könnyű, viszonylag gyorsan megvan és nagyjából mindenki szereti.



Hozzávalók:

csirkemell
só, fehérbors
paradicsom
jégsaláta
parmezán sajt
pirítós

A csirkemellett apróra kockáztam, megsóztam, megborsoztam és megsütöttem.
A jégsalit felvágtam csíkokra, rá a paradicsomot.

Öntet hozzávalói:

tejszín
szardella paszta
só, frissen őrölt bors
olíva olaj
mustár, nálam magos dijoni
zúzott fokhagyma
Worchester-szósz

Én mindent csak úgy érzésre csináltam. Kb. 2-3 dl tejszínt összekevertem 1 dl olíva olajjal, hozzáadtam egy kiskanálnyi magos mustárt, szardella pasztát, sót, őrölt borsot és egy fej zúzott fokhagymát és egy kanálnyi worchester-szószt.


Mikor minden kész már csak összehalmoztuk a hozzávalókat.
Saláta, rá a csirke, rá a reszelt parmezán, sőt egy kicsi lapokra vágott is, majd tetejébe löttyintettem a szószt.
Én a crutont nem szeretem a salátába, így inkább piritóst adtam mellé.



Nem egy bonyolult étel, nem is különösebben ínyenc, viszont könnyű, friss és tényleg általában mindenki szereti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.