2009. december 1., kedd

Tárkonyos csirkecomb fűszeres túróhabbal

A születésnapi ünneplés főétele volt ez.

Hozzávalók (9 személyre)

12 egész csirkecomb
só, fehérbors
néhány tárkonylevél
pár evőkanál olaj

A körethez:

9 embernek való sárgarépa és padlizsán
1 evőkanál vaj
3 dl tejszín

A túróhabhoz:

50 dkg túró
1 csokor apróra vágott koriander
2 vöröshagyma
3 dl tejszín
1 kiskanál zselatin

1. Először a túróhabot készítjük el, mert ennek néhány órát állnia kell a hűtőszekrényben. Ehhez a túrót áttörjük, a korianderrel és a megtisztított, és finomra vágott hagymával összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A tejszín harmadát felmelegítjük, és a zselatint feloldjuk benne, azután a fűszeres túróba keverjük.
2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és azt is a túróba forgatjuk. Ezután egy jól zárható műanyag dobozba tesszük, és néhány óra alatt a hűtőszekrényben megdermesztjük.
3. A leöblített, leszárogatott csirkecombokat sóval, fehér borssal és az apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Egy nagyobb tűzálló tálba fektetjük, az olajjal meglocsoljuk, majd (légkeveréses sütőben)200 fokora előmelegített sütőbe toljuk és ropogósra sütjük.
4. Közben az meghámozott sárgarépát felkarikázzuk, megpároljuk. A padlizsánokat kockára vágjuk és betesszük kb. tíz percre a sütőbe a husi mellé.
Ha mindkettő kész, forró vajon megforgatjuk őket, és a tejszínnel felengedjük. Ha kell, utánasózzuk, és egy csipetnyi fehérborssal fűszerezzük.
6. A húsokat az alsócomb felőli oldalon a csontig bevágjuk ,majd csinosan elrendezve a zöldségekre fektetjük. A tetejére túróhabból fagylaltoskanállal 1-1 gombócot nyomunk, és máris tálaljuk.

(Eredeti recept: 2008. júniusi Magyar Konyha)

Az étel élőben jobban nézett ki, mint a képen, sőt finom is volt:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.