2013. január 10., csütörtök

Nutellás Habtorta


A gyertya nélkül :)


Ez a remek kis recept Stahl Judit egyik könyvéből való. Nem vagyok nagy rajongója, de  van pár recept amelyeket tőle vettem át és nagy kedvencek nálunk már évek óta. Ilyen ez a torta is.
Könnyű elkészíteni, nem kell sütni és ízre egy finom, viszonylag könnyű-habos torta. Már a saját kategóriájában :)
Terhességem pár hetében elég nagy Nutella fogyasztó voltam (talán mára már javult ez a helyzet :)), s pont erre az időszakra esett Anyukám születésnapja is, innen jött az ötlet:)


Egy szelet habtorta plusz habbal :)


Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű csokis keksz (sima is jó)
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl rum (vagy aroma esetleg, persze abból nem kell egy dl)
  • 20 dkg Nutella
  • 6 dl hideg tejszín
  • 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

  • Kiolajozunk/kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
  • A vajat a mikróban folyósra olvasztjuk, aztán kihűtjük.
  • Finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
  • A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal. Megvárjuk míg kihűl.
  • Ezalatt a hideg tejszínből lágy habot verünk a robotgéppel. Nem kell kemény habnak lennie!!!
  • A csokis-Nutellás krémet fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
  • Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és meghintjük cukrozatlan kakaóporral.

Csokis-Nutellás keverék vegyül a tejszínhabbal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.