2010. január 11., hétfő

Túrós Scharlotte




A Christmas Party-ról sajnos ez idáig lemaradt a legfontosabb fogás: Niki születésnapi tortája! :)
Gondoltam gyorsan pótlom e szörnyű hibámat:)

Tészta:

6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, fél csomag sütőporból sütünk egy piskótát.
Nálunk annyi volt a különbség ehhez képest, hogy barátnőnk Orsika lisztérzékeny, így sima piskótát nem süthettünk neki/nekik.
Nem kell tartani a lisztmentes változattól, állagra és ízre teljesen megegyezik a rendes piskótával!

Még melegen egy vizes konyharuhára helyezzük a tésztát és felcsavarjuk piskótatekercsnek.
Picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük őszibarack lekvárral. 1 cm vastagságú szeletekre szeleteljük.
Egy habsütőt, vagy egy mélyebb tálat folpack-kal kibélelünk és szépen a tálat körbe rakjuk a piskótatekercs szeletekkel.


Töltelék:

½ kg túrót (persze ez a tál nagyságától is függ, nekünk több túró kellett) szitán át kell passzírozni, utána 3 dl tejszínnel, 20 dkg porcukorral alaposan robotgéppel át kell keverni. Emlékeim szerint persze ezt mi gép nélkül készítettük
Minél tovább veri az ember annál lazább krémet kap…
1,5 dl langyos tejjel, vagy gyümölcslével egy zacskó étkezési zselatint csomómentesen elkeverünk, és hozzáadjuk a túrós krémhez.
Keverőlapáttal egyenletesen elkeverjük, majd kis kockákra összevágott őszibarackbefőttet keverünk még a masszához.

Ezt a tölteléket beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálunkba. Majd a „tetejét” is befedjük piskótatekerccsel.
Hűtőbe tesszük, egy éjszaka alatt megdermed.
Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát és máris fogyasztható!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.