Idén nem szándékoztam nagy feneket keríteni a Valentin-napnak így 38. hetes terhesen. Aztán persze megint több órás főzés lett a vége a készülődésnek :)
Előételt csak rendeltem a Papírtigris Étteremből, mert láttam hogy van náluk szívecske formájú lazacos sushi, gondoltam az pont passzol is az alkalomhoz és szegény férjem az elmúlt 9 hónapban sok sushit nem tudott enni, mivel én nem ehetek, nem rendelek...:)
Szívecske Sushi :) |
Azért a főételnél már mindenképp be akartam dobni magam és a rég tervezett raviolira esett a választásom.
Mondjuk ettől kicsit olaszos hetünk lett, mert kedden is tésztát főztem, szerdán olasz étteremben voltunk és így csütörtökre is az jutott. Elviselhető volt :)
Az egyik kedvenc éttermem (gyorsétteremem?:o) a Vapiano, mióta megnyílt rendszeresen járok oda.
A legkedvencebb ételem náluk a Ravioli Con Carne, jó sokszor végig néztem a készítését, így el is terveztem hogy egyszer összeszedem magam és leutánozom őket.
Hozzávalók:
- friss tészta
- kb. 15-20 dkg darált marhahús
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl paradicsomszósz
- koktélparadicsom, ami nekem nem volt, így egy nagy fej fekete paradicsomot használtam helyette apróra vágra
- 1-1 fej kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- friss chili
- só, bors
- parmezán sajt
Elkészítése:
- Először is felvágtam apró kis kockákra az egyik kisebb hagymát, olajon megdinszteltem kicsit majd rádobtam a darált marhát. Sóztam, borsoztam, tettem rá egy pici kakukkfüvet és megfőztem.
- Közben kinyújtottam a tésztát a tésztanyújtó gépemmel.
- Felvágtam a tésztát kockákra (többnyire :)) és minden második közepére egy kis húsos ragut tettem. A másik hasonló méretű kis tésztalappal befedtem, az ujjaimmal jó erősen összenyomkodtam a széleit és utána derelye vágóval kicsit pofásabbra szabtam őket.
- A szószhoz a másik hagymát is felvágtam kis kockákra, megdinszteltem egy kis olajon, rányomtam a fokhagyma gerezdeket, majd mehet rá a lereszelt (négylyukú reszelőn) sárgarépát, kockára vágott paradicsomot, kicsit összefőztem őket.
- Utána ráöntöttem erre a paradicsomszószt, főzőtejszínt, sóztam, borsoztam, adtam hozzá egy pici kakukkfüvet és chilit. Összeforraltam és már kész is volt.
- A raviolit forrásban lévő olajos-sós vízbe dobtam és kb. 5-6 percet főztem, majd mikor kész volt, lecsöpögtettem óvatosan és beleforgattam a szószban. A tetejére mehet némi parmezán sajt és már kész is.
Isteni finom lett :)
Fázisfotók:
A tészta a töltelékkel a közepén. |
Kész raviolik |
Raviolik és a hozzávalók a szószhoz |
Forró vízben fürdőznek |
És a kész étel :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.