Már csak pár hét van hátra, vagy pár nap, vagy pár óra, ki tudja.
Nem járkálunk már el itthonról olyan sokat, nehogy megtámadjon az influenza, elessek a nagy hóban, a kabátomon is egyre kevesebb gomb ér össze és fittségem igencsak alább hagyott az utóbbi időben. :)
Szóval fogy az energia, így az összejövetelek is egyszerűsödnek. Legalábbis mindig úgy indul.
Gondoltam sütök egy kis kenyeret és hozzá lesz párféle szendvicskrém, de a krémek előbb elkészültek mint a kenyér, így mindenki magának kenegetett :)
Zellerszár - mártogatós - Sárgarépacsíkok |
Terülj, terülj asztalkám :) |
- 5-6 tojás
- 1 tk magos mustár
- egy marék friss snidling/egy darab póréhagyma
- kb. fél pohár tejföl
- ugyanannyi majonéz mint tejföl
- só, friss bors
A tojásokat keményre főzöm, megvárom míg kihűlnek, megpucolom őket és szétszedem, külön fehérjét és külön a sárgáját.
Az aprítógépbe belepakolom a tojás sárgáját, a tejfölt, majonézt, mustárt, sót, friss borsot és hagymát.
Krémesre felaprítom őket és utólag dobom hozzá a fehérjét, azért utólag hogy azt ne aprítsuk krémesre, csak darabosra.
Persze ha valakinek nincs olyan csodás aprítólabdája mint nekem, akkor mindezt csinálhatja kézzel is, nekem szerencsére hozott a Jézuska :)
Kőrözött:
- juhtúró
- pirospaprika
- hagyma/póréhagyma
- őrölt kömény
Ez még egyszerűbb: egy tálkába teszem a juhtúrót, hozzá egy kis pirospaprikát, apróra vágott hagymát/póréhagymát és egy kis őrölt kömény, mindent ízlés szerint.
Összekeverem és már kész is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.