Gyors és finom leves vasárnapi ebédekhez.
10-15 percnyi munkával elkészíthető és tényleg nagyon finom :)
A sárgarépától nagyon szép színe lett :) |
Hozzávalók:
- egy nagyobb fej karfiol
- 3 nagyobb darab sárgarépa
- 1 húsleveskocka
- 1-1,5 dl tejszín
- 10 dkg sajtkrém (Philadelphia)
- őrölt kömény, kakukkfű
- só, bors
- friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A karfiolt rózsáira szedem, megmosom.
- A répát megpucolom és nagyobb karikákra vágom.
- Egy közepes lábost megtöltök vízzel, beledobom a húsleveskockát és a zöldségeket, majd megfőzöm őket.
- Amikor kész, botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom, ízlés szerint adok hozzá kb 1 fél tk őrölt köményt és kakukkfüvet, valamint mehet hozzá a tejszín és a sajtkrém is.
- Ha van otthon, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, én ezt véletlen kifelejtettem most :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.