Egyszerű vacsorának való ötlet. Nincs benne semmi extra, a citromhéj kicsit feldobja a hagyományos fasírt ízt. Ehetjük salátával, de akár sült burgonyával is, kinek hogy tetszik.
Mi elsőre salátával fogyasztottuk, utána a maradékot a lányokkal frissen sült kenyérrel.
Finomabb a kinézeténél :) |
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika, én a színe miatt pirosat használtam
- 1 tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 fej vöröshagyma
- só és friss bors
- petrezselyem/snidling
Elkészítése:
- Az aprítógépbe beledobálom a fokhagymát, kaliforniai paprikát, vöröshagymát, petrezselymet/snidlinget, összeaprítom őket pépesre.
- Hozzákeverem a húshoz a pépet, és közben hozzáadom a tojást, citromhéjat, sót, borsot is.
- Egy tetszés szerinti sütőformát kibélelek sütőpapírral és mehet bele a fasírt.
- A sütőt kb. 175-180 fokosra melegítettem és abban sütöttem kb. fél órát, de ez sütőtől függ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.