Nagyon egyszerű, gyors desszert, emellett őrülten finom is J
Szerintem.
Hozzávalók:
(4 pohárhoz)
A habcsókhoz:
2 tojásfehérje
125 g porcukor
1 tk kukoricakeményítő
1 tk citromlé
½ tk vanília kivonat
400 g friss/fagyasztott eper
3-4 dl habtejszín
Elkészítése:
Először is el kell készíteni a habcsókot. A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá
verjük, majd szép lassan hozzáadjuk evőkanalanként a porcukrot is. Addig
verjük, míg kemény, fényes habot nem kapunk. A legvégére egy kanál porcukrot
meghagyunk, azt összekeverjük a kukoricakeményítővel és a vanília kivonattal.
Majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a habba ezt is, de úgy hogy össze ne törjük
a habot!
Egy tepsibe sütőpapírt teszek és vagy egy téglalap formában
(kb. 1 cm magasan) elkenjük, vagy ha van kedv hozzá kreatívkodni is lehet és
szépen formákat nyomni. Én az utóbbit választottam.
110 fokos sütőben fél órát sütöttem őket. Akár előre is el
lehet ezt készíteni, mert napokig tökéletesen fém dobozban eláll.
Utána veszek négy poharat, alulra dobálok mindegyikbe epret,
majd rá összetört habcsókot, majd rá keménnyé vert tejszínhabot és addig
pakolom a rétegeket egymásra amíg el nem fogynak a hozzávalók, vagyis míg tele
nem lesznek a poharakJ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.