Ez is egy régóta a listámon szereplő étel volt, most hirtelen péntek este főzés közben neki is ugrottam :)
Nem egy gyors étel, viszont nagyon finom és megéri a fáradtságot.
A receptet Limara oldaláról származik.
Hétvégi reggeli :) |
Hozzávalók
(4 nagyobbacska bagel-hez):
(4 nagyobbacska bagel-hez):
30 dkg liszt
0,5 tk só
0,5 ek cukor
0,5 tk olaj
6 g friss élesztő
1,5 dl langyos víz
Fürösztéshez:
1 ek.barnacukor
Elkészítése:
Az összes hozzávalót beszórtam először a kenyérsütőgépembe és dagasztó+kelesztő programra állítottam azt.
Ezután kivettem a tésztát a gépből, kicsit átgyúrtam lisztezett felületen, majd négy egyenlő részre osztottam a tésztákat. Kb. 100-120 g kupacok lettek így.
A tésztákat egyesével kilapogattam a kezemmel, majd felcsavartam és egyforma hosszúra sodortam mind a négy tésztát.
A két végét összecsíptem és kicsit vizes kézzel próbáltam szépen elegyengetni.
Egy jól belisztezett konyharuhára fektettem őket, elég messze egymástól, mert ezután betakargattam őket és még kb. 25-30 percig pihenni hagytam őket, eközben szépen megdagadtak.
Felforraltam egy lábos vizet, majd forráskor beledobtam egy evőkanál barna cukrot és közben bekapcsoltam a sütőt és 200 fokra állítottam.
A bageleket kettesével a vízbe teszem és fél percig fürösztöm, majd megfordítottam őket és ismét kaptak fél percet. Eközben a sütőpapírral borított tepsit odakészítettem, hogy amint elkészültek a fürösztéssel a bagelek, rögtön oda lehessen őket már tenni.
A sütőpapíron már csak nehezen és óvatosan lehet őket mozgatni.
A kifőtt tésztát mákkal és szezámmaggal megszórtam, majd beraktam őket sülni az előmelegített sütőbe negyed órára.
Nagyon szépek lettek:) és finomak!
Fázisfotók:
Négy felé osztom a tésztát és kilapítgatom őket. |
Felcsavarom majd egyforma hosszúra sodrom őket. |
Mennek pihenni. |
Miután fél órát pihentek, megdagadva :) |
Fürösztés |
Fürösztés után, sütőpapíron, mákkal-szezámmaggal. |
Kisütve, frissen. |
A másnapi reggeli. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.