A Valentin-napi desszertünk volt idén a barackos túrótorta.
Valami gyorsat, egyszerűt,finomat szerettem volna, amihez hozzávalókat az ember a kis közértben is megkaphat :)
Sajnos nem volt elég ideje állni a tortának, így mikor levettem a csatos formát róla akkor egy kicsit elformátlanodott, de az íze nagyon finom volt...a kinézete meg...hát határeset :)
Felülnézetből még egész csinos :) |
Kekszes alaphoz:
- egy csomag (180 g) teljes kiőrlésű csokis győri édes keksz
- 90 g teavaj
A túrós részhez:
- 500 g túró
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom héja és a felének a leve
- 50 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 g zselatin
- 1 doboz barack konzerv
Elkészítése:
- A kekszet összeaprítom Én egész finomra szoktam aprítógéppel, de az is jó ha egy zacskóba teszed és húsklopfolóval összetöröd.
- A vajat mikróban felolvasztom, majd a kettőt összekeverem és egy kis méretű tortaformába belenyomkodom az egészet.
- A konzervben található barack nagy részét felvágom apró kockákra, pár fél barackot elteszek későbbre, a díszítéshez.
- A habtejszínt elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és addig főzöm, míg az fel nem olvad benne.
- Utána hozzá keverem a túrót, cukrot, vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, felkockázott barackot.
- Ezt a túrós masszát rásimítom a kekszes alapra és már mehet is a torta a hűtőbe pár órára. (Két óra nem elég :))
- Amikor jól lehűlt és kellően megkeményedett a túró és a keksz alap is, lecsatolom róla a formát és feldíszítem a tetejét.
Háttérben a csodaszép tulipánom :) |
Jó étvágyat! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.