Ez a recept is a Good Food egyik (novemberi) számából van. Annyi különbséggel, hogy ott sertéssel készítették, én meg mivel nem eszek sertés húst, így inkább kihelyettesítettem csirke mellel.
Az egészségesség kedvért a jázmin rizst barna rizsre cseréltem és megfelelő színű kaliforniai paprikám se volt itthon...de csak a szín változott emiatt :)
Hozzávalók:
(2 személyre)
- 100 g barna rizs (eredetileg: jázmin rizs)
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál napraforgóolaj
- 250 g csirkemell ujjnyi csíkokra vágva (eredetileg: sertésszűzpecsenye)
- 1 piros és 1 sárga húsú paprika csíkokra vágva (nekem volt sárga-piros-zöld is, színesebb lett tőle)
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 zöldcitromleve
- 2 evőkanál méz
- 1/2 piros chili karikára vágva (nekem habanero paprikám volt csak itthon)
Elkészítése:
- Tegyük oda főni a rizst.
- A szezámmagot pirítsuk aranysárgára száraz serpenyőben, majd tegyük át egy kis tálkába.
- Forrósítsuk meg az olajat egy wokban, tegyük bele a húst és a paprikát. Nagy lángon pirítsuk pár percig, amíg a hús szépen meg nem sül.
- Keverjük össze a kis tálkában a kukoricalisztet a szójaszósszal, majd adjuk hozzá a zöldcitromlevet, a mézet, a chilit, a szezámmagot és 6 evőkanál hideg vizet.
- Öntsük bele a wokba, és főzzük, amíg a mártás eléggé besűrűsödik.
- Tálaljunk mellé rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.