A gyertya nélkül :) |
Ez a remek kis recept Stahl Judit egyik könyvéből való. Nem vagyok nagy rajongója, de van pár recept amelyeket tőle vettem át és nagy kedvencek nálunk már évek óta. Ilyen ez a torta is.
Könnyű elkészíteni, nem kell sütni és ízre egy finom, viszonylag könnyű-habos torta. Már a saját kategóriájában :)
Terhességem pár hetében elég nagy Nutella fogyasztó voltam (talán mára már javult ez a helyzet :)), s pont erre az időszakra esett Anyukám születésnapja is, innen jött az ötlet:)
Egy szelet habtorta plusz habbal :) |
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg teljes kiőrlésű csokis keksz (sima is jó)
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl rum (vagy aroma esetleg, persze abból nem kell egy dl)
- 20 dkg Nutella
- 6 dl hideg tejszín
- 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
- Kiolajozunk/kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
- A vajat a mikróban folyósra olvasztjuk, aztán kihűtjük.
- Finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
- A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal. Megvárjuk míg kihűl.
- Ezalatt a hideg tejszínből lágy habot verünk a robotgéppel. Nem kell kemény habnak lennie!!!
- A csokis-Nutellás krémet fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Csokis-Nutellás keverék vegyül a tejszínhabbal... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.