2009. november 8., vasárnap
Tejcsokoládés málnatorta
Tejcsokoládés málnatorta
Ezt a receptet Dolce Vita oldalán fedeztem fel nyáron. Nagyon egyszerű és nagyon finom!:)
Kisebb tortaformában sütöttem, hogy magasabb legyen a torta (bár így fejből sajnos nem tudom ez hány cm-t jelent:))
Hozzávalók:
15 dkg teljeskiőrlésű keksz (Hobbits)
8 dkg vaj
50 dkg mascarpone
10 dkg tejcsokoládé
2 tálca málna
cukor ízlés szerint
1. Ledarálom a kekszet, a 8 dkg felolvasztott vajjal elkeverem, belelapogatom a tortaformába és hűtőbe teszem, amíg készül a krém.
2. A mascarponét cukorral elkeverem. Vízgőz felett felolvasztom a tejcsokoládét és a mascarponéhoz keverem.
3. Másfél doboznyi málnát a kekszes tortaalapra ültetek.
4. Ráteszem a csokoládés, mascarponés krémet és egy éjszakára hűtőbe teszem.
5. Díszíteni lehet simán a maradék málnával, én tejszínnel is megkentem a tortát:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.