2009. november 3., kedd
Répatorta
Kedvenc Répatortám
Hozzávalói:
3 tojás
2 ek olvasztott vaj
8 dkg zsemlemorzsa
1 tk sütőpor
30-30-30 dkg darált mandula, cukor, reszelt répa
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét külön habbá verjük.
Tojás sárgáját és a többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal a kész masszához hozzáadjuk a fehérje-habot is.
Kivajazott csatos formába tesszük (én mindig kisebbet használok, hogy magasabbnak tűnjön a tortám) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütjük.
A tetejét sajtkrémes masszával szoktam díszíteni.
Ehhez két doboz Philadalphia sajtkrémet veszek, hozzáadok ízlés szerint némi mézet, egy kis narancslevet és a narancs lereszelt héjját.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.