Talán még ez a kép sikerült a legjobban :) |
Ezt az egyszerű receptet a Good Food magazin októberi számában láttam.
Kicsit itt-ott módosítottam, de így is nagyon finom lett :)
Az eredeti recept szerint először készítenek egy egyszerű sült csirkét és annak a mellét használják fel a rizottóhoz.
Én nem csináltam előtte sült csirkét, csak csirkemellem volt itthon. Így fogtam egy kisebb csirkemellet, felkockáztam, sóztam-borsoztam és kisütöttem.
Hozzávalók:
- kockára vágott csirkemell lesütve
- egy kis olaj (én szőlőmag olajat használok mindig)
- 1 fej hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 350 g rizottórizs
- kb. 1 dl száraz fehérbor
- kb. 1 l szárnyasalaplé
- 2 ek friss kakukkfű
- kb. 250 g fagyasztott zöldborsó
- 1 ek. tejföl
- parmezán sajt a tetejére
Elkészítése:
- Megforrósítjuk az olajat egy nagy lábosban, megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk egy kicsit.
- Öntsük fel a fehérborral, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs be nem szívja azt.
- Ezután felöntjük merőkanalanként az alaplével és gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a rizst.
- Mikor a rizs már al dente, hozzákeverjük a zöldborsót, sült csirkemellet és főzzük még pár percet.
- Ízesítjük tejföllel, sóval, borssal, kaukkfűvel, majd lefedve hagyjuk állni kicsit.
- Tálalásnál én a tetejére szeleteltem parmezán sajtot, de akinek szimpatikusabb az reszelheti is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.