Rakott karfiolt nem nehéz csinálni, a legegyszerűbben (és talán ez az egyetlen módja is…) úgy lehet elrontani, hogyha túlfőzzük a karfiolt :)
Hozzávalók:
Két fej karfiol
Friss kakukkfű
1 nagy doboz görög joghurt
50 dkg darált pulykahús
1 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A két fej karfiolt rózsáira szedtem és megmostam. Egy nagy lábasban odatettem és puhára főztem.
Felhevítettem egy kis szőlőmag olajt, közben gyorsan felkockáztam a megpucolt vöröshagymát.
A hagymát megdinszteltem az olajon, majd rányomtam a két fokhagymát is. Rádobtam a husit, megsóztam, megborsoztam és rászórtam a felaprított kakukkfüvet. Felaprítottam a paradicsomot kis kockákra és azt is hozzádobtam.
Amikor a húsi átsült felöntöttem a tejszínnel és kicsit még összefőztem őket.
Közben a karfiol is átfőtt.
Kiolajoztam egy sütőtálat, az aljára szedtem a karfiol felét. Erre rá a húsos ragút, majd ezt befedtem a karfiol maradék részével.
Az egésznek a tetejét megkentem görög joghurttal és irány a sütő.
Kb. fél órát sütöttem hőlégkeveréssel 180 fokos sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.