Zsírjában sült libamáj friss péksüteménnyel, St. Ilona borral |
Minden karácsonykor használom ezt az alapanyagot, de az év többi részében valahogy mindig csak megnézem a piacon.
Pár napja úgy döntöttem, nézelődés helyett ismét a tettek mezejére lépek és vettem egy szép kb. 60 dkg-os libamájat.
Nem igazán volt vele tervem, hogy milyen formában készítem majd el, jött a hétvége, gondoltam majd még lesz időm kitalálni. Végül úgy döntöttem most az egyszer megpróbálom egyszerűen, zsírjában kisütni.
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg-os hízott liba mája
- kb. 60 dkg libaháj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb. egy liter tej
Elkészítése:
- A libamájat megszabadítottam a hártyájától, kiszedtem belőle az ereket.
- Ezután pár órára tejbe áztattam. Lehet fordítva jobb lett volna, én így találtam jónak.
- Felvágtam apró kockákra a vöröshagymát.
- A libaháj is felvágtam kis kockákra, megmostam őket, de nem törölgettem le őket.
- Pár kocka libahájat nedvesen bedobtam a fazékba, majd mikor azok kicsit kisültek, rádobtam a kockára vágott vöröshagymát. Majd ezután az összes többi libahájat is utána dobtam.
- Megvártam míg kisül a libaháj, ez kb. olyan fél órába telhetett, addig ázott a libamáj a tejben.
- Mikor a libazsír már szép folyékony volt, fogtam és átszűrtem azt egy másik lábosba. Majd ebbe az átszűrt libazsírba beletettem a lecsöpögtetett és áttörölgetett libamájat.
- Kis lángon kb. egy órán át sütöttem a libamájat. Nem tudom pontosan mennyi a minimum idő ami kell neki, én csak néha néztem rá, megszurkáltam és míg vér jött belőle, sütöttem tovább.
Lehűtve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.