2010. január 10., vasárnap
Zöldborsóleves vajgaluskával
A sok ideig tartó rossz idő, sötét esték fényében néha már nagyon vágyunk a tavaszra...
Legalábbis én igen:) Szóval úgy döntöttem egy kis tavasz váró leves jót tesz a hangulatomnak/hangulatunknak:)
Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
3 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
friss petrezselyem
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
1 fél zeller gumó
1 zsenge karalábé
só, bors
Vajgaluskához:
1 tojás
kevés liszt
só
kevés olaj
A hagymát apró kockákra vágom és egy kis olajon üvegesre pirítom.
A zöldségeket megpucolom, a répát felkarikázom, a karalábét kis kockákra vágom, a zeller gumót egyben hagyom.
Az üvegesre pirult hagymára dobálom a felkarikázott répát. Kicsit pirítom, ettől lesz majd a leves szép sárgás színű. Utána mehet rá az összes többi zöldség.
Kapnak pár percet,aztán az egészet felöntöm vízzel. Sózom, borsozóm a levest.
Miközben a zöldségek puhulnak, elkészítem a vajgaluskát.
A tojást az olajjal elkeverem, majd hozzáadom a sót. Utána annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedli tésztát kapjak.
Ha a leves kész, kiskanállal beleszaggatom a levesbe a galuskát. Tejföllel tálalom.
Hmm, nagyon finom volt...:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.