2010. január 10., vasárnap

Zöldborsóleves vajgaluskával



A sok ideig tartó rossz idő, sötét esték fényében néha már nagyon vágyunk a tavaszra...
Legalábbis én igen:) Szóval úgy döntöttem egy kis tavasz váró leves jót tesz a hangulatomnak/hangulatunknak:)

Hozzávalók:

1 nagyobb vöröshagyma
3 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
friss petrezselyem
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
1 fél zeller gumó
1 zsenge karalábé
só, bors

Vajgaluskához:

1 tojás
kevés liszt

kevés olaj


A hagymát apró kockákra vágom és egy kis olajon üvegesre pirítom.
A zöldségeket megpucolom, a répát felkarikázom, a karalábét kis kockákra vágom, a zeller gumót egyben hagyom.
Az üvegesre pirult hagymára dobálom a felkarikázott répát. Kicsit pirítom, ettől lesz majd a leves szép sárgás színű. Utána mehet rá az összes többi zöldség.
Kapnak pár percet,aztán az egészet felöntöm vízzel. Sózom, borsozóm a levest.
Miközben a zöldségek puhulnak, elkészítem a vajgaluskát.

A tojást az olajjal elkeverem, majd hozzáadom a sót. Utána annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedli tésztát kapjak.

Ha a leves kész, kiskanállal beleszaggatom a levesbe a galuskát. Tejföllel tálalom.
Hmm, nagyon finom volt...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.