2010. január 11., hétfő
Túrós Scharlotte
A Christmas Party-ról sajnos ez idáig lemaradt a legfontosabb fogás: Niki születésnapi tortája! :)
Gondoltam gyorsan pótlom e szörnyű hibámat:)
Tészta:
6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, fél csomag sütőporból sütünk egy piskótát.
Nálunk annyi volt a különbség ehhez képest, hogy barátnőnk Orsika lisztérzékeny, így sima piskótát nem süthettünk neki/nekik.
Nem kell tartani a lisztmentes változattól, állagra és ízre teljesen megegyezik a rendes piskótával!
Még melegen egy vizes konyharuhára helyezzük a tésztát és felcsavarjuk piskótatekercsnek.
Picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük őszibarack lekvárral. 1 cm vastagságú szeletekre szeleteljük.
Egy habsütőt, vagy egy mélyebb tálat folpack-kal kibélelünk és szépen a tálat körbe rakjuk a piskótatekercs szeletekkel.
Töltelék:
½ kg túrót (persze ez a tál nagyságától is függ, nekünk több túró kellett) szitán át kell passzírozni, utána 3 dl tejszínnel, 20 dkg porcukorral alaposan robotgéppel át kell keverni. Emlékeim szerint persze ezt mi gép nélkül készítettük
Minél tovább veri az ember annál lazább krémet kap…
1,5 dl langyos tejjel, vagy gyümölcslével egy zacskó étkezési zselatint csomómentesen elkeverünk, és hozzáadjuk a túrós krémhez.
Keverőlapáttal egyenletesen elkeverjük, majd kis kockákra összevágott őszibarackbefőttet keverünk még a masszához.
Ezt a tölteléket beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálunkba. Majd a „tetejét” is befedjük piskótatekerccsel.
Hűtőbe tesszük, egy éjszaka alatt megdermed.
Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát és máris fogyasztható!:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.