Tipikus hétvégére való reggeli, bár én mindig nagyobb adag tésztát csinálok és beteszem a hűtőbe, így még napok át ehetünk friss gofrit ha épp eszünkbe jut:)
Nagyon egyszerű elkészíteni a tésztáját, pár alkalom után már megy fejből is mint a palacsinta tészta.
Ez a recept Varga Gábor: Desszert szerelem című könyvből van, csak egy pici változtatást szoktam eszközölni.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 250 g búzaliszt
- 415 ml tej
- 120 ml étolaj
- 10 g kristálycukor (én ennél jóval több kristálycukrot használok, hogy finom édes legyen a tészta, legutóbb kb. 30-40 g cukrot tettem bele, meg kell kóstolni a tésztát, kinek hogy ízlik)
- 15 g sütőpor
- 2 g só
- bourbon vanília (ez is opcionális)
Elkészítése:
- Melegítsük elő a gofri sütőt.
- A tojásokat habosra keverjük, majd hozzá adjuk a többi alapanyagot és tovább keverjük, addig míg szép csomómentes nem lesz a keverék.
- A tésztát merőkanállal a forró gofrisütőbe szedjük és készre sütjük.
- Mi nutellával és tejszínhabbal fogyasztjuk, de gyerekkoromban a Velencei-tónál csoki pudinggal és málnahabbal ettem, néha ezt is reprodukálom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.