Ezt a levest is egy Good Food magazinban láttam meg először, bár én kicsit másképp csinálom, más arányokat használva.
Nagyon egyszerű leves és emellett nagyon finom is :)
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- pár ág friss kakukkfű
- 2,5 l szárnyas alaplé
- 300 g mirelit zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz görög joghurt
Elkészítése:
- Felvágom a hagymákat apró kockákra.
- Forró olajon elkezdem megdinsztelni őket.
- Közben gyorsan felvágom a sárgarépákat is és apróra vágom a kakukkfüvet majd ezek is mehetnek a hagyma után.
- Kicsit összesütöm őket, majd felöntöm az alaplével.
- 10 percig főzöm őket, majd utána a felét botmixerrel lemixelem, hogy kicsit sűrűbb legyen a leves.
- Eközben a csirkét is felkockázom apróra, majd külön megsütöm.
- Mikor a leves fele már le lett mixelve, hozzáadom a zöldborsót és a csirkét, pár percig főzöm őket, míg a borsó is megpuhul.
- Utána hozzáadom a fokhagymát lereszelve és a görög joghurtot.
- S már kész is a leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.