2011. november 30., szerda
Ropogós Libacomb Mangalicasonkás Túrós Csuszával és Kapros-Paprikás Mártással
Ezt a főételt a Magyar Konyha novemberi számában találtam.
Elsőre tudtam, hogy ez lesz a megfelelő főétel, hiszen kicsit hagyományos, de mégsem unalmas.
Elkészíteni persze nem olyan egyszerű, mert elég időigényes, de megéri!:)
Hozzávalók:
(4 főre)
A libacombhoz:
4 db libacomb
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
6 db babérlevél
fekete bors egészben
lestyán és só
A megtisztított combokat egy lábosba helyezzük, és felöntjük meleg vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket hozzádobjuk és lassú tűzön puhára főzzük. Ha előfőzzük a libacombokat sütés előtt, akkor nem száradnak ki sütés alatt, és a jó ízeket könnyebben be lehet juttatni a hús belsejébe, ezért bátran fűszerezzük a lét amiben főzzük a combokat.
Így akár több napra is eltehetjük a combokat, és ha vendégek jönnek, akkor csak betoljuk a sütőbe kb. 20 percre.
A majdnem puhára főzött libacombokat bőrrel felfelé a tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Túrós Csusza:
50 dkg csuszatészta
15 dkg mangalicasonka
50 dkg túró
3 dl tejföl
só
A sonkát vékony csíkokra vágjuk és lepirítjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd alapos szűrés után összekeverjük a lepirított sonkával, a túróval és a tejföllel.
Hőálló tálba tesszük, és sütőben összesütjük,megpirítjuk a tetejét.
Kapros-Paprikás Mártás
1 fej közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 kk liszt
1 ek édes fűszerpaprika
1/2 csokor friss kapor
só, őrölt fehér bors
A kaprot leszárazzuk, finomra vágjuk és a szárakat pedig kevés sós vízben kivonatnak kifőzzük.
A combok sütésekor nyert zsírt félretesszük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A tejfölt krémesre keverjük a liszttel.
A kisült zsíron megpirítjuk a hagymát, finoman sózzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis vízzel felöntjük, majd visszapirítjuk.
Felöntjük a kapros kivonattal, és beletesszük a lereszelt fokhagymát.
Fűszerezzük, és ha felforrt, belehabarjuk és leszűrjük.
A legvégén belekeverjük a finomra vágott kaprot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.