Közeledik a karácsony. Sőt én már vissza is számolok.
29 nap van december 24-ig...
Kitaláltuk pár barátnővel közösen(Jó, hát lehet én találtam ki és csak kényszerítettem a többieket...:)), hogy csinálunk egy-két próbasütést, ahol kipróbálunk egy-egy szimpatikusnak tűnő desszert recpetet.
Az első ilyen estén már túl is vagyunk, az eredmény egy bonbon és egy torta lett.
Kókuszos - Mascarponés Bonbon
Az ötlet a Csak a Puffin (http://www.csakapuffin.hu/) oldaláról jött, ahol megláttam ezt a bonbont és ezt a könyvet:
29 nap van december 24-ig...
Kitaláltuk pár barátnővel közösen(Jó, hát lehet én találtam ki és csak kényszerítettem a többieket...:)), hogy csinálunk egy-két próbasütést, ahol kipróbálunk egy-egy szimpatikusnak tűnő desszert recpetet.
Az első ilyen estén már túl is vagyunk, az eredmény egy bonbon és egy torta lett.
Kókuszos - Mascarponés Bonbon
Az ötlet a Csak a Puffin (http://www.csakapuffin.hu/) oldaláról jött, ahol megláttam ezt a bonbont és ezt a könyvet:
A könyv nagyszerű, és ahogy már Csak a Puffin is írta, tele van jobbnál jobb bonbonok, dzsemek, zselék, krémek receptjeivel. Könnyű receptek, amelyek semmi extra hozzávalót, semmi extra szakértelmet nem igényelnek.
Jess McCloskey: Finomságok ajándékba
Aréna2000 Kiadó
(én most kedvezményesen a Bookline.hu oldalán vásároltam meg)
Hozzávalók :
(kb. 45-60 db-hoz)
Kókuszos tésztához:
75 g szobahőmérsékletű vaj
65 g cukor
1 tojás
1 tk vaníliaaroma
120 ml tej
175 g liszt
csipet só
3/4 cs sütőpor
65 g kókuszreszelék
75 g szobahőmérsékletű vaj
65 g cukor
1 tojás
1 tk vaníliaaroma
120 ml tej
175 g liszt
csipet só
3/4 cs sütőpor
65 g kókuszreszelék
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát.
Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki.
Ha szilikon, akkor nincs tennivalónk.
2. A szobahőmérsékletű vajat jól kikeverjük a cukorral, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a tejet és minden egyéb hozzávalót és jól elkeverjük.
3. A masszát a tortaformába egyengetjük és sütőbe toljuk.
Kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük a végén, hogy megsült-e. Ha kész, félretesszük, míg teljesen kihűl. (Mivel az időjárás kiváló erre, mi az erkélyen hűtöttük a tésztát:))
Addig elkészítjük a krémsajtos keveréket.
200 g szobahőmérsékletű vaj
500 g mascarpone
200 g porcukor
1,5 tk vaníliaaroma
A 4 hozzávalót alaposan elkeverjük.
A 4 hozzávalót alaposan elkeverjük.
Ha teljesen kihűlt a kókuszos sütemény, apró darabokra tépkedjük, ujjainkkal szétmorzsáljuk és hozzákeverjük a mascarponés keverékhez.
Jól elkeverjük és hűtőbe rakjuk egy fél órára. (Vagy az erkélyre, ugyebár:)
Ha lehűlt, elővesszük és kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
Egy tányérra rakjuk őket és mehet vissza az erkélyre/hűtőbe.
Ha már jól megdermedtek a gombócok, akkor jön a csokibevonás.
Ehhez a mennyiséghez 30 dkg étcsoki legalább kell.
Kis lábasba vizet öntünk és egy másik fém tálat ráteszünk, én a gőzfürdős olvasztásra esküszöm:)
Beletördeljük az étcsokit és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
Elővesszük a gombócokat, villára szúrjuk, vagy kiskanálba ültetjük és belemártjuk a csokiba, majd lehetőleg rácsra ültetjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.