2010. március 9., kedd
Narancsos kacsamell saláta
Narancsos kacsamell saláta
Egyszer egy étteremben ettem egy nagyon finom gyümölcsös kacsamell salátát. Különböző gyümölcsökkel is finom volt, de nekem azóta is nagy kedvenc a kacsamell naranccsal. Ezen az alapötleten indultam el.
Hozzávalók a kacsához:
1 kacsamell
pár kanál narancslekvár
friss gyömbér
só, frissen őrölt bors
szójaszósz
A narancslekvárt összekeverem ízlés szerint szójaszósszal (4 kanál narancslekvárhoz mondjuk egy kanál szójaszósz), friss reszelt gyömbérrel, sóval, borssal.
A kacsamellet megmosom, a bőrét beirdalom, sózom, borsozom.
Teflon serpenyőben sütöm a kacsa mindkét oldalát 2-2 percet.
Kiemelem onnan, átteszem bőrével lefelé egy jénai tálba, alá öntök egy kicsit a lesült zsírjából, a tetejét pedig megkenem a narancsos mázzal.
A sütőt előmelegítem 220 fokra, ha elég meleg, beleteszem a kacsamellet és kb. 15 percig sütöm fólia alatt(az utolsó 5 percben leveszem róla a fóliát), így mikor kiveszem a kacsamellünk rosé lesz.
Saláta hozzávalói:
1 fej jégsaláta
1 nagyobb répa
1 édeskömény
1 nagyobb vagy 2 kisebb narancs
A jégsalátát felvágom, a répát megpucolom és a nagylyukú reszelőn lereszelem. Az édeskeményt felvágom, a narancsot pedig apró kockára vágom. Összekeverem a salátát és meglocsolom egy kis olíva olajjal és egy narancs levével.
Könnyen elkészíthető, könnyű, finom vacsora lett belőle:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.