2009. december 1., kedd

Rozmaringos, parmezános burgonyakrémleves

Rozmaringos, parmezános burgonyakrémleves




Hétvégén születésnapi ünneplés volt nálunk. Ilyenkor sokan gyűlünk össze, nehéz a döntés.
Keresgélek, gondolkodom mi az az előétel, ami mindenkinek ízleni fog, gyorsan kész van, sok emberre is könnyű megcsinálni és ezek mellett ünnepi is.
A múlt hétvégén emellett a leves mellett döntöttem. Jól választottam :)
Könnyen elkészíthető és gyorsan fogy tapasztalataim szerint

Hozzávalók (12 személyre)

1,2 liter húsleves
1,2 liter tej
4 igazán nagy burgonya (8-10 kicsivel helyettesíthető)
15 dkg parmezán sajt
2 nagyobbacska vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
vaj vagy oliva olaj
só, bors, szerecsendió és néhány szál friss rozmaring
brady, tejszín (ízlés szerint kb. 0,5-0,5 dl)
bacon

A vajon megfuttatom a felaprított hagymát és a fokhagymát, megpárolom őket. Felöntöm tejjel és a húslevessel, majd beleteszem a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, hozzáadom az apróra vágott rozmaringot.
Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul, ekkor hozzáadom a reszelt parmezán sajtot. Bot mixerrel az egész levest pürésítem, hogy egy szép sima állagú levest kapjunk.
A végén ízesítem a levest szerecsendióval, sóval, borssal (vigyázni kell, mert ha a húslevest húsleveskockából csináljuk, az már kellőképpen sós-borsos lehet) és hozzálöttyintek egy pici brandy-t és ugyanennyi tejszínt.
A bacont apró kockákra vágom, kisütöm és a leves mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.