2012. szeptember 30., vasárnap

Kakukkfüves rakott karfiol görög joghurttal


Rakott karfiolt nem nehéz csinálni, a legegyszerűbben (és talán ez az egyetlen módja is…) úgy lehet elrontani, hogyha túlfőzzük a karfiolt :)



Hozzávalók:

Két fej karfiol
Friss kakukkfű
1 nagy doboz görög joghurt
50 dkg darált pulykahús
1 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A két fej karfiolt rózsáira szedtem és megmostam. Egy nagy lábasban odatettem és puhára főztem.
Felhevítettem egy kis szőlőmag olajt, közben gyorsan felkockáztam a megpucolt vöröshagymát.                
    A hagymát megdinszteltem az olajon, majd rányomtam a két fokhagymát is. Rádobtam a husit, megsóztam, megborsoztam és rászórtam a felaprított kakukkfüvet. Felaprítottam a paradicsomot kis kockákra és azt is hozzádobtam.
           Amikor a húsi átsült felöntöttem a tejszínnel és kicsit még összefőztem őket.
    Közben a karfiol is átfőtt.
    Kiolajoztam egy sütőtálat, az aljára szedtem a karfiol felét. Erre rá a húsos ragút, majd ezt befedtem a karfiol maradék részével.
     Az egésznek a tetejét megkentem görög joghurttal és irány a sütő.
     Kb. fél órát sütöttem hőlégkeveréssel 180 fokos sütőben.




2012. szeptember 28., péntek

Otthon...betegen...reggeli



Mousse de Canard napraforgómagos rozskenyérrel, cottage cheese
Koffienmentes cappucino, multivitamin és egy kis zöldség
:)






Villa Bagatelle



A kedvenc villás reggelis helyünk :)
Tavaly a születésnapomat ünnepeltük ott egy pezsgős reggeli keretében a lányokkal.
Azóta is többször jártam itt reggelizni. Az étel mindig nagyon finom, a péksüteményeket az alatta működő Brót pékségből hozzák.

Villa Bagatelle
http://www.villa-bagatelle.hu
1126 Budapest, Németvölgyi út 17.